Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

30 april 2008

Diska billigt och miljövänligt

En metod som används flitigt på studentkorridorer vid universitet och högskolor kan vara på sin plats att sprida vidare. För vem kan vara mer ekonomisk än fattiga studenter? De som dessutom pluggar till ekonomer har lärt sig att definitionen av ekonomi är hushållning av knappa resurser – och ser glädjande nog till att tillämpa detta i vardagssammanhang.

Vad vi från dessa studenter har snappat upp är att fylla på diskmedel upp till en tredjedel i en sprayflaska (ni vet en vanlig sådan som man ibland sprayar blommor med), medan resterande två tredjedelar fylls med vatten. Sprayflaskan skakas sedan om.

Diskmedlet är nu utspätt och portioneras med hjälp av sprayflaskans doseringar ut i tillräcklig mängd för att disken ska bli ren.

Slöseri av diskmedel undviks på detta sätt. Din plånbok och allas vår miljö tackar dig för ditt ekonomiska och miljömedvetna beteende vid praktiserandet av detta tips!

1 Comments:

  • At 23:55, Anonymous Tirim said…

    Jag skulle vilja tipsa om ännu ett sätt, om man inte har någon sprayflaska: häll upp ½ glas vatten och droppa i ett par droppar diskmedel. Doppa sedan diskborsten i glaset med jämna mellanrum under diskningen, så håller man löddret skummande. :)

     

Skicka en kommentar

<< Home