Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

24 april 2008

Parkera på en femöring

Att korrekt, snabbt och lätt lyckas med en fickparkering tycks vara en av de största utmaningarna i tillvaron – åtminstone för de som tillhör den mer färska skaran av körkortsinnehavare. Men här kommer ett tips i sex enkla steg. Kombinera med lite träning och känsla och du kommer i fortsättningen att fickparkera som en världsmästare.

Gör så här:

1. Ställ din bil bredvid bilen framför parkeringsfickan, men inte helt parallellt - ungefär en tredjedel till halva din bil ska stå "bakom" den redan parkerade bilen.

2. Gör fullt utslag med ratten och backa tills du ser bakomvarande bils bortre billyckta (alltså den som är närmast trottoaren) i din vänstra sidobackspegel.

3. Stanna och räta upp ratten så att bilhjulen står rakt.

4. Backa en bit (det är här du får gå på känsla).

5. När du har backat en bit med upprätta hjul gör du fullt rattutslag igen fast naturligtvis åt andra hållet och backar tills du står perfekt.

6. Tjohoo, en perfekt parkering. Om den inte skulle vara perfekt är det lätt som en plätt att rätta till genom att backa och köra framåt några gånger.

Som en extra bonus kommer ditt kärleksliv sannolikt förbättras. För säg det som inponerar mer på en första date än att på ett snabbt och en aning nonchalant sätt kunna stila med en perfekt fickparkering. Ett ultimat tips, med andra ord!

1 Comments:

  • At 12:30, Anonymous Anonym said…

    Jag ska åka till en större stad där jag inser att fickparkera är en nödvändighet. Ditt Tips och trix verka vara en bra beskrivning. Ska snart bege mig ut och träna. Tina

     

Skicka en kommentar

<< Home