Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

26 april 2008

Tvätta dina löparskor i tvättmaskinen

Säg den som inte inspireras av tv-reklamen med springande atleter som i ett par sprillans nya löparskor tar sig an terrängslöpning i all slags väder och vind. Blotta tanken på ett par nya, fräscha och studsande löparskor kan fungera som inspiration för den mest inbitna soffpotatis (tror vi i alla fall).

Nu är saken den att de fräscha löparskorna efter ett pass i gyttja, regn och rusk ganska snabbt förvandlas till ett par väldigt smutsiga löparskor. Efter några tuffa löprundor i svensk höst och vår, eller skånsk vinter för den delen, så brukar de inte alls vara en vacker syn. Att under kranen torka och borsta av dem brukar fungera några gånger – men sedan behövs det tas i med hårdhandskarna. Det är då du ska ta till följande tips:

Ta av skosnörena och släng in löparskorna i tvättmaskinen. Kör igång den på 40 eller 60 grader. Krydda med lite tvättmedel. Sedan har du ett par löparskor som efter sedvanlig tork känns så gott som nya. Denna inspiration bör åtminstone räcka till åtminstone ett par löparpass och får förhoppningsvis in dig i en positiv träningscirkel!

En liten avstickare:

Vi har fått höra att ett dygns förvaring i en platspåse i frysen skulle göra susen för ett par svettinbitna gymnastikskor. Denna behandling skulle i ett vips förvandla den unkna osen av fotsvett till doft av hallon och friskhet – nja, eller åtminstone neutralisera doften för en tid framöver. Tyvärr kan vi efter några tappra försök, trots den godaste vilja, inte vitsorda denna behandling. Behåll frysen för is, grönsaker, glass och andra godsaker som behöver förvara under frystemperatur är vår rekommendation.

2 Comments:

  • At 14:04, Anonymous Anonym said…

    Men dämpningen är inte densamma längre och du kan ådraga dig skador i fot, ben och/eller rygg. Tyvärr, vill du vara fin får du troligen lida pin. /Lavinia

     
  • At 22:01, Anonymous Madde said…

    Skall pröva det här tipset redan ikväll.

     

Skicka en kommentar

<< Home