Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

08 november 2007

Boka semestertjänster hemifrån

Att planera en utlandssemester brukar vara en rolig och förväntansfylld aktivitet. Att titta på kartan, söka information och lägga upp planerna är ett spännande sätt att förbereda sig för äventyret. Ofta blir det något av en sport att genom sökande på internet finna de absolut lägsta priserna för en del tjänster du under semestern tänker konsumera.

Tro det eller ej - du har faktiskt en del att vinna på att inte bara stirra dig blind på de kronor du kan spara genom att surfa runt, utan också väga in de potentiella besvär du kan tänkas slippa genom att boka via ett svenskt företagsalternativ (som kanske är lite dyrare).

Ju större risken för strul är desto smartare är det att följa detta tips. Det är alltid tryggare att hålla sig på mammas gata, lyder tipset.

Ett exempel: Du tänker hyra bil några dagar på semestern. Du kan säkert spara några hundralappar genom att boka genom ett lokalt företag i det land du ska semestra. Det är då du ska komma ihåg att det inte är alla länder som har samma konsumentlagstiftning som Sverige. Skulle det bli någon form av strul med bilen så är det mycket enklare att ha ett svenskt företag som motpart i de diskussioner som kan komma upp i efterhand. Ett företag som talar samma språk som du och med en lagstiftning som du är mer bekant med är onekligen lättare att handskas med.