Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

14 oktober 2007

Hindra små fläckar att bli stora fläckar

Att stora fläckar på klädesplagg skulle vara värre än små fläckar är ett antagande som de flesta förmodligen tycker låter rimligt. Typiskt nog har små fläckar en tendens att bli mycket större fläckar när man mer eller mindre genomtänkt försöker ta bort dessa. Du har förmodligen någon gång grämt dig över den lilla fläcken på favoritjackan som du trodde att du lätt skulle kunna få att försvinna med hjälp av vatten eller något obskyrt borttagningsmedel och som efter detta lilla ingrepp i slutändan blev en mycket värre fläck som du inte kan låta bli att irritera dig på.

Från erfarna experter i klädbranschen har vi fått ett tips som vi tycker borde finnas med i varje världsmedborgares kunskapsarsenal. Vid mer diffusa fläckar (alltså inte lingonspill, ketchupfläckar eller färgningar av denna dignitet) där du inte vet exakt vad som kan ha orsakat dem - exempelvis misstänkt smuts - kan du i första läget testa denna metod innan du beslutar dig för att gå på med tyngre artilleri.

Tillvägagångssätt: Knepet är helt enkelt att lätt gnugga på fläcken med samma typ av tyg som fläcken finns på. Har du exempelvis en liten smutsfläck på ena ärmen av din favoritjacka så tar du andra ärmen av jackan och gnider lätt mot fläcken. Förhoppningsvis hjälper detta och du behöver inte få vidare med ytterligare åtgärder som riskerar att förvärra skadan.