Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

07 oktober 2007

Känn igen äkta champagne

Att framstå som en kulturell finsmakare är något som de flesta människor i vårt avlånga land inte skulle ha någonting emot. Problemet är att endast ett fåtal av oss verkligen ÄR finsmakare. Den stora massan kan förmodligen inte känna någon större skillnad på dyr äkta champagne och annat billigt blask.

Men lugn i stormen, det finns ett enkelt sätt även för dig som inte är finsmakare att kunna avgöra huruvida en flaska mousserande vin är äkta champagne eller inte. Allt du behöver göra är att titta på flaskans etikett. Hittar du märkningen ”N.M.” på etikettens nedre högra hörn så innebär detta att innehållet är producerat i ett äkta champagnehus.

Med denna information kan du lätt imponera på vänner och bekanta som en välskolad champagnekännare och finsmakare av rang. Leta efter märkningen "N.M." - hittar du denna så är saken biff! Äkta champagne!

Notera att: På vissa etiketter finns andra bokstavskombinationer. ”C.M.” innebär att champagnen är producerad i ett kooperativ, ”M.A.” innebär att det är ett eget märke. Det är alltså endast flaskor med märkningen ”N.M.” som är helt tvättäkta champagne producerat i ett tvättäkta champagnehus.