Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

17 september 2007

Åtgärda din morgontrötthet

Är du en person som har hopplöst svårt att komma ur sängen på morgnarna? En sådan typ som oavsett hur mycket man kvällen innan lovat sig själv att komma ur sängen tidigt inte lyckas ta sig ur drömmarnas värld?

Vi kan konstatera att extrem morgontrötthet kan få en del trista konsekvenser. För vem vill komma för sent till det där viktiga mötet på jobbet, en sedan veckor bokad tandläkartid eller en intressant föreläsning? En del morgnar är det helt enkelt extra viktigt att lyckas komma upp i tid – och då håller det definitivt inte att trycka på snooze-knappen och somna om.

Vi kan härmed tipsa om ett litet knep som med naturens krafter ger dig en fördel i kampen mot tröttheten i ottan. Knepet innebär att du innan du går och lägger dig på kvällen mäter upp en bringare med vatten som du dricker. Tanken är lika enkel som genial. Du ska nämligen dricka exakt så mycket vatten så att du vid den önskade tidpunkten för uppvaknande den kommande morgonen är så kissnödig att du fullkomligt studsar upp ur sängen. Och när du väl är uppe ur sängen och gått på toaletten så är förutsättningarna gynnsamma för att du piggnat till så pass att du utan besvär kan påbörja dagen.

Notera att: Det här är ett projekt som kräver lite "fine-tuning" över en tidsperiod. Det tar med andra ord några dagars experimenterande innan du hittar den optimala vattenmängden du ska dricka för att x antal timmar senare ska vakna upp med ett tryckande behov att ta dig ur bingen. Men när du väl hittat denna optimala vattenmängd så kommer knepet att fungera som ett klockverk - eller som ett rinnande vatten om man hellre vill uttrycka saken på detta sätt.