Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

19 oktober 2007

Adressera snigelposten rätt

I tider med e-post, sms och mms är det allt mer sällan som det finns anledning att skicka gamla hederliga brev. Du vet, sådana som (i bästa fall) levereras med traditionell post. Men ibland finns det kanske anledning att skicka ett litet brev eller paket till en kompis på detta sätt. Kanske väljer du i ett sådant läge för enkelhetens skull att skicka försändelsen till kompisens jobb istället för till dennes hemadress. Aj, aj, aj, stora röda varningsklockor bör då börja blinka. För ett litet obetydligt misstag kan i denna procedur få pinsamma konsekvenser.

Viktigt: När du adresserar brevet så kom ihåg att skriva din väns namn överst och sedan företagets namn på raden under. Detta innebär att brevet är adresserat personligen till din vän och inte är företagets allmänna gods.

Skulle du göra misstaget att skriva företagets namn överst och sedan din väns namn därunder så är risken överhängande att någon av kompisens kollegor som har till uppgift att öppna företagets post (för att se om breven innehåller fakturor eller andra dokument som behöver datumstämplas) får ta del av brevets innehåll innan du gör det. Skulle brevet innehålla någon form av känsligt material så kan ju detta bli en mer eller mindre lustig liten fars. Det är ju inte helt säkert att kollegan på företaget förstår diverse interna skämt eller practical jokes som brevet kan tänkas innehålla.

Nedan följer ett exempel för att du ska vara på den säkra sidan nästa gång du skickar denna typen av brev:

Riskabelt tillvägagångssätt:

AB Tröskmaskiner
Jöns Jönsson
311 23 Jönsköping

Säkert tillvägagångssätt:

Jöns Jönsson
AB Tröskmaskiner
311 23 Jönsköping

1 Comments:

  • At 05:30, Anonymous Anonym said…

    Ett gott skratt på morgonkvisten i Jönsköping...

     

Skicka en kommentar

<< Home