Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

13 september 2007

Tanka med endast en krona kvar på kontokortet

"Vissa månader blir lite dyrare än andra", kan man ibland höra i marknadsföringen för banker och låneinstitut som vill uppmuntra sina kunder att låna pengar av dem till att täcka kortsiktiga hushållsunderskott.

Går du i banor och funderar på att nappa på dessa erbjudanden kan det vara bra att veta att det finns andra små - och mindre kostsamma - tips och trix för att handla på kredit.

Om du endast har en krona kvar på ditt kreditkort och behöver fylla bensintanken på din bil så finns det faktiskt en fiffig möjlighet att handla bensin och skjuta upp betalningen för denna en månad. Enligt uppgift så kollar kortmaskinen på tankstationen endast att det är ett positivt saldo på ditt bankkort för att det ska gå bra att börja tanka. Och när du väl har börjat tanka så kan du fortsätta tills du har full tank. Du tankar helt enkelt på räntefri kredit och kan lägga dina sista månadspengar på annat.

Brasklapp: Vi har inte haft möjlighet att fullt ut testa generaliserbarheten för detta tips. Att det funkar på en Shell-mack i Lund behöver inte betyda att det fungerar på samtliga bensinstationer i hela landet. Men det är onekligen värt ett försök.

Att din kreditskuld sedan kommer som en obehaglig kalldusch nästa månad är ju inte så kul, men dock ett senare problem.