Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

30 oktober 2008

Bli av med efterhängsna bananflugor

Den som har gott minne kanske kommer ihåg att bananflugan användes som ett flitigt exempel på gymnasiebiologin då denna med sina fyra kromosompar och snabba generationstid varit ett tacksamt studieobjekt för genetikforskare under årens lopp. Att bananflugor förökar sig snabbt och är billiga i drift är några exempel på varför just de är så attraktiva för genetikens vetenskapsmän. Av ungefär samma anledningar är bananflugor ett förpestande irritationsmoment i vardagen för resten av befolkningen.

För vem har inte erfarenheten av att gammal frukt eller sopor som legat och skräpat några dagar har gett upphov till en smärre bananflugekoloni som stundtals tycks vara omöjlig att göra sig av med? Efter att ha testat sig trött med "klapp-metoden" (det vill säga att försöka krossa flugorna mellan handflatorna och dessutom fått en hel del motion på köpet) och andra mer kreativa lösningar såsom att dammsuga bort flugorna med varierande grad av framgång kan det vara läge att testa följande tips som vi fick av en vän som jobbar som kock på en restaurang.

Gör så här:

Blanda ihop följande trolldryck i ett glas:
En tredjedel vatten
En tredjedel vinäger
En tredjedel honung

Tillsätt några droppar diskmedel och vips har du en sörja som enligt vår väns professionella råd ska vara mumma för varenda bananfluga. Låt blandningen stå över natten och om allt går som det ska kommer du morgonen därpå att ha så gott som hela flocken av flugor samlade i trolldryckens sörja.