Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

28 augusti 2007

Skapa opinion i den lokala pressen

Att skriva en insändare i den lokala tidningen är ett vapen som många personer väljer att ta till när de känner sig utsatta för oförätt eller bara är allmänt uppretade. Hur effektivt denna åtgärd är för att få en förändring till stånd kan givetvis diskuteras. En sak är dock säker - väldigt många människor läser insändarspalterna. För att väcka största möjliga sympatier för din sak kommer här ett tips på hur du slugt kan föra fram din poäng.

Problemet: Låt oss säga att du under din regelbundna joggingtur upplever att de hundägare som också använder spåret slarvar med att plocka upp bajs efter sina djur. Detta irriterar dig. Genom att skriva en insändare om detta problem riskerar du att framstå som en gnällspik till hundhatare som inte får särskilt mycket sympatier hos läsarna.

Gör istället så här: Ett mycket mer effektivt sätt för att skapa opinion är att skriva en insändare där du istället tar hundägarnas parti. Du beskriver målande hur upprörande du tycker det är att du som hundägare ska tvingas trängas med en massa motionärer i spåret när du är ute och rastar din vovve. Din stackars hund blir ju alldeles stressad av en massa joggare som viner förbi när denne ska utföra sina behov, berättar du med inlevelse samtidigt som du föreslår någon form av förbud mot motionärer i spåret.

Sannolikheten att många av dina likasinnade motionärskompisar ska känna sig provocerade av en sådan insändare och skapa ett ramaskri är därefter ganska stor. Du behöver nu inte längre föra kampen mot hundbajset helt på egen hand utan har lyckats mobilisera en stark opinion för din sak i den lokala pressen.