Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

23 augusti 2007

Fixa glipan mellan två partytält med ett stuprör

Är det någonting som vi genom åren har tvingats vänja oss så är det regniga Midsommar-aftnar. Tillsammans med evenemang som jubileumsfödelsedagar och andra aktiviteter som kräver mycket plats så envisas vi denna högtid med att sitta utomhus – detta trots att himlen öppnat sig totalt och regnet fullkomligt öser ned. Om SMHI på förhand har förutspått regn så har människans självbevarelsedrift drivit fram ett finurligt sätt att trots ösregn kunna garantera en fest utomhus.

Denna lösning stavas – jodå, ni gissade det – PARTYTÄLTET!

Tillvägagångssättet brukar vara att ett partytält av lite mindre modell inhandlas. Skulle det i framtiden bli aktuellt med en större fest så går det ju alltid att köpa till ett extra tält – eller varför inte rent av låna grannens och koppla samman med det man redan har. En praktisk lösning som man är mycket belåten med tills det att gästerna upptäcker att det är nästintill omöjligt att få glipan mellan de båda tälten att hålla tätt.

I praktiken så innebär detta att Nettan och Hasse, eller vilka personer det nu var som drog nitlotten att sitta under glipan i taket mellan de båda hopsatta tälten, snällt får finna sig i att med jämna mellanrum bli neddroppade - eller ibland fullkomligt nedduschade - av kallt regnvatten.

Men hädanefter så är ofrivilligt blöta middagar för dem som sitter i närheten av denna glipa ett minne blott. I några snabba ryck kan du med hjälp av detta tips nämligen stoppa det ovälkomna läckaget. Genom att montera ned en närbelägen stupränna som du fäster i tältets ställning rakt under den läckande glipan samlar du upp dropparna och leder dem till annan plats - problemet löst!

Fotnot: Detta är ett tips har praktiskt skördat stora framgångar i pressade lägen. Att det krävdes en ingenjör för att få idén att lämna idéstadiet och omvandlas till en praktiskt stabil konstruktion ser vi inte som någon större överraskning. Därmed tackar vi Rolf Lundin för hans flinka fingrar i monteringsarbetet.