Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

27 augusti 2007

Uttnyttja god tajming för att ge utlopp för din snikenhet

Att ”gratis är gott” känner de flesta till. ”Två för en” smakar säkert inte heller så dumt. Lär dig genom detta tips känna igen de situationer där endast den grad av skam du har i kroppen sätter gränsen för vilka kap som kan göras på mer eller mindre inkuranta varor.

När en försäljare befinner sig utanför sitt vanliga försäljningsställe dit han eller hon har kånkat ett gäng varor – oftast med ett bäst-före-datum som i någon mening närmar sig med stormsteg – så är det smashläge för detta tips. Exempel på sådana situationer är korvhandlare på fotbollsmatcher eller gräddbullsförsäljare på marknader.

Låt oss använda typexemplet med korvhandlaren på en allsvensk fotbollsmatch. När domaren i andra halvlekens sista minuter börjar snegla på sin klocka för att se hur mycket tilläggstid som är kvar ger det dig en signal att det är dags att bege sig till arenans korvkiosk. Väl framme lägger du lagom nonchalant fram ditt erbjudande att köpa två korvar till priset av en för att hjälpa korvhandlaren att få slut på sitt lager. Har korvhandlaren korvar kvar – och du får honom eller henne att tro att du är sådär lagom sugen på korv - så är chanserna goda för att du ögonblicket senare står med en smal grillad i var hand.

Observera: En varningsflagga bör höjas då detta tips är förenat med en del risker. Om du väljer att sätta detta tips i system så är faran för för följande två scenarion påtaglig:

1) Korvhandlaren har redan sålt slut på sitt lager när du i slutet på andra halvlek kommer med ditt erbjudande.

2) Efter att lyckosamt ha genomfört detta tips ett antal gånger så hamnar du i ett korvberoende. Korvätning blir alltså en form av betingat beteende i samband med fotboll. Det är i denna stund som det är korvhandlarens tur att triumfera. Likt en knarklangare har han eller hon dig plötsligt i sitt grepp och upptäcker att du mycket väl skulle kunna tänka dig att betala mycket bra för att få stilla ditt begär i form av en efterlängtade varmkorv.