Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

23 augusti 2007

Sudda ut misstag du trodde var osuddbara

Om du aldrig varit med om att av misstag skriva med permanent - icke vattenlöslig - penna på en whiteboardtavla när du trodde att du skrev med en vattenlöslig variant så räck upp en hand. Nej, vi trodde inte det heller.

Att stå där med lång näsa efter att ha skrivit något mer eller mindre begåvat på den vita tavlan som plötsligt inte går att sudda ut är en känsla som förmodligen 99,9 procent av det svenska folket någon gång har känt. I ett vips inser man att handlingsalternativen hastigt och mindre lustigt begränsats till två:

Antingen så låter man anteckningarna stå kvar för allmän framtida beskådan, eller så kallar man på en vaktmästare eller lokalvårdare och inväntar en rejäl utskällning. Möjligen kan en kombination av de båda alternativen vara aktuell.

Men bara lugn. Ett enkelt litet trick kan lätt lösa biffen. Allt du behöver är en vattenlöslig whiteboard-penna och en suddsvamp.

Så här gör du: Stryk den vattenlösliga pennan med små gnuggande rörelser över de streck som skrivits med den permanenta pennan. Du märker snart att den permanenta färgen löses upp när den kommer i kontakt med den vattenlösliga pennan. Efter hand som detta sker kan du enkelt torka bort de permanenta strecken med suddsvampen. Voila! Tavlan är som ny!

Fotnot: Detta trick har ärvts från lärare till lärare från generation till generation. De har skickligt lyckats bevara hemligheten från utomstående. I och med detta tips släpper i grisen ur säcken, eller vad man nu kan kalla det, och gör denna vetenskap tillgänglig för den stora allmänheten.

1 Comments:

  • At 14:23, Anonymous Anonym said…

    vad göra om man av misstag satt sig på en permanentpenna utan skydd och fått en röd fläck i rumpan redan under dagems första lektion?

     

Skicka en kommentar

<< Home