Tips och trix i vardagslivet

Beskrivning? Rubriken säger väl tillräckligt?

09 november 2005

Studietips

Om du är student, och ska studera, betänk då att mindre regionala högskolor och universitet ofta badar i pengar och därför har väldigt påkostade lokaler. Undervisningen på a och b-nivå är ofta kanon, bemannad av duktigt folk från stora universitet som inte har råd att anställa dem.

Betänk emellertid också att när du är lite längre kommen i din utbildning, kan det mycket väl hända att din föreläsare är en smula bakom fronten och istället vevar käpphästar från 70-talet. Dessutom är det få arbetsgivare som tror dig när du säger att det finns ett universitet i Växjö eller Karlstad.

Tipset är således att som student börja sin utbildning vid en mindre högskola, njuta av de flådiga lokalerna och när det är dags för c-uppsats exempelvis flytta till uppsala eller lund.

Ett bonustips är att om du är rektor vid ett gammalt anrikt universitet, ansök då hos regeringen om att få bli en regional högskola istället och utlokalisera verksamheten till fårö eller något snarlikt. Statliga medel skola regna över dig.